TeamGym

TeamGym er en lagsport der det trenes og konkurreres i disiplinen frittstående, trampett og tumbling. Sporten er allsidig idet det legges lik vekt på forlengs og baklengs momenter, trampet, hopp over pegasus og bevegelse til musikk. Partiene er inndelt etter aldersgrupper:

8-10 år:         Mini-rekrutt

11-13 år:        Rekrutt

14-17 år:        Junior

17+ år :           Senior

Alder for mini-rekrutt, rekrutt, junior og senior er alderen i konkurranseåret.

Alle partier stiller i opptil flere konkurranser i løpet av et år. Da hovedparten av konkurransene ligger på våren, skifter man aldersgruppe etter sommerferien.

Hver gruppe har fra 4 – 7,5 timers trening i uken, fordelt på tumbling/trampett og frittstående.

 

Mini-rekrutt:

Partiet er et åpent konkurranseparti.

Vår Mini-rekrutt parti er et konkurranseforberedende parti innen Troppsgymnastikk for jenter i alderen 8-10 år. Partiet er for de gymnaster som vil endda mer med sporten sin og kanskje har en drøm om å konkurrere i troppsgymnastikk på sikt.

Treningen fokusere mye på å dekke de grunnleggende tekniske ferdigheter og sammensetning av øvelser slik de har de riktige forutsetninger senere hen. Partiet trener også frittstående på hver trening. De ska på partiet rustes til en dag å bli konkurranseutøvere i Troppsgymnastikk og vil fra året de fyller 11 år ha mulighet til å velge å fortsette på rekruttpartiet der konkurransedelen har et endda større fokus i treningen.

Mini-rekrutt har en treningstid på 4 timer pr. Uke fordelt på to treninger: mandag og torsdag kl. 16:00-18:00.

Påmelding:
Mini-rekrutt jenter (mandag+torsdag)

 

Rekrutt:

Partiet er et åpent konkurranseparti.

Rekruttene jobber videre med det grunntekniske fra tidligere, men bruker mye tid på å sammensette ulike serier både forlengs og beklengs på tumbling samtidig med å øke vanskelighetsgraden på trampett. Som rekrutt begynner de med egne spesifikke frittstående treninger, noe som for mange er nytt og spennene. Her trener de både dans og på utvalgte vansker som inngår i frittstående programmet. Treningen på rekrutt tilrettelegges slik at de forbereder seg til eventuell videre trening på juniorpartiet. Rekrutt stiller i konkurranse til både regionale og nasjonale konkurranser.

Vi oppfordrer de som melder seg på rekrutt til å prioritere alle treninger, at man er positiv til å delta på konkurranser og at man bidrar til et positivt og inkluderende treningsmiljø.

Påmelding:
Rekrutt jenter (tirsdag, onsdag, torsdag)

Juniortroppen (nytt parti)

Partiet er et åpent bredde-konkurranseparti.

“Juniortroppen” er et åpent seriøst parti for de utøvere som ønsker å trene tre gange pr uke og konkurrere i nasjonale klasser med laget sitt. Her kan troppen stille i én eller flere disipliner. Partiet legger til rette for at utøverne kan jobbe mot å videreutvikle seg på apparatene tumbling og trampett og vil også ha muligheten til å jobbe med vansker.

Partiet trener 3 ganger i uken a to timer på tirsdager, onsdager og søndager.

Junior:

Partiet er et lukket konkurranseparti.

Juniorutøverne trener på et høyt nasjonalt nivå når det kommer til alle tre disipliner. Der stilles derfor store krav til utøverne på tvers av alle disipliner.

Treningen på junior tilrettelegges slik at de forbereder seg til eventuell videre trening som seniorutøver. Utøverne deltar på regionale, nasjonale og internasjonale konkurranser og er også aktuelle når det kommer til å bidra omkring det norske juniorlandslag i TeamGym.

Senior:

Partiet er et lukket konkurranseparti.

Seniorutøverne trener på høyeste nivå i alle tre disipliner og har et treningssamarbeid med naboklubbene Grimstad Turn- og Idrettsforening og Kristiansand Turnforening der de har to fellestreninger i uken; én frittstående og én tumbling/trampett. Resterende treninger foregår i utøverens egen klubb. Utøverne deltar på regionale, nasjonale og internasjonale konkurranser både i forbindelse med klubblaget og landslag.

Powertumbling

Powertumbling er en individuel fartsfylt gren innen turn der det hovedsakelig legges vekt på baklengs serier på en 25-meter lang tumblingbane. Her sammensetter man 5 eller 8 elementer til en ferdig øvelse. Øvelsene består typisk av en blanding av flik-flak, whip-backs og saltoer. Sporten har blitt veldig populær og vokset seg stor i europa, men er ganske ny i Norge. Vi var de første i Norge til å starte opp Powertumbling partier da vi vet at dette kommer til at bli akkurat like stort her som vi ser det er i resten av verden!

Tumbling rekrutt (9-11 år)

Partiet er et åpent konkurranseforberende parti.

Parti Tumbling Bobler
Alder 9-11 år
Kjønn Gutter og jenter
Treningstid 1 trening á 120 min.
Treningsavgift 1 325,-

 

Partibeskrivelse:
“Tumbling bobler” er et konkurranseforberedende parti for gutter og jenter i alderen 9-11 år, og er henvendt gymnaster som har et ønske om på sikt å konkurrere i powertumbling. Gymnastene lærer basale grunnleggende ferdigheter innen turn men treningen har hovedfokus på baklengs serier på tumbling. På dette parti legges det tekniske grunnlaget for en god utvikling innen powertumbling.

 

 

 

 

Tumbling

Partiet er et lukket konkurranseparti.

Tumbling er et konkurranseparti som trener og konkurrerer i disiplinen Powertumbling. Her legges primært vekt på baklengs serier. Når gymnasten fyller 11, er det muligheter for at reise til Danmark for å konkurrere ettersom der ikke arrangeres konkurranser i Norge ennå. Konkurranser er delt inn etter både alder og nivå.

Partiet har 3 treninger i uken, 2 timer pr. trening.

Apparatturn

Apparatturn er en individuel idrett innen turn der man konkurrerer i ulike disipliner på ulike apparater som skranke, hopp, bom og frittstående. Idretten krever mye styrke, disiplin, bevegelighet, utholdenhet og dristighet.

 

 

Apparaturn Aspirant mix

Partiet er et åpent konkurranseparti.

Her trener jenter og gutter på de grunnleggende ferdigheter, styrke og bevegelighet innen apparatturn og har til fokus å klargjøre utøverne til senere å kunne delta på de eldre apparatturnpartier. Partiet er et åpent parti, men det anbefales å ha et vis kjennskap til turn. Man kan gå på partiet året man fyller 8 år.

Partiet trener totalt to ganger i uken á 2 timer pr. gang – men du kan nå velge om du vil gå begge treningsdager eller én!

Påmelding:

Apparatturn Aspirant Mix – tirsdag

Apparatturn Aspirant Mix – torsdag

 

 

 

Apparatturn jenter

Partiet er et lukket konkurranseparti.

Dette er konkuransepartiet innen apparatturn for jenter. Her trenes på bom, hopp, skranke og frittstående. Det blir lagt vekt på grunnleggende opplæring, og turnerne vil etter hvert være med på klubbkonkurranser og kretskonkurranser. For å gå på partiet må du tas ut og være fyllt 12 år – turnerne blir rekruttert fra de åpne partiene.

 

Apparatturn gutter

Partiet er et lukket konkurranseparti.

Dette er et konkurranseparti innen apparatturn for gutter. Apparatene for gutter/menn er: Matte, bøylehest, ringer, hopp, skranke og svingstang. Turnerne på partiet deltar i konkurranser på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå. Turnerne på partiet blir primært rekruttert fra andre partier i ATF, og må ha fylt 12 år.