Historisk NM gull til juniorkvinnene!

I helgen ble det arrangert Norgesmesterskap i TeamGym for junior i Nordstrand Arena i Oslo, og her tok Juniorkvinnene fra Arendal på overbevisende vis tittelen som Norgesmestre i TeamGym 2022. Dette er et historisk NM gull for klubbens juniorjenter som aldri tidligere hatt blitt Norgesmestre i TeamGym! Arendals Turnforening har flere ganger tidligere tatt NM gull i de individuelle disiplinene i nasjonale klasser for junior og i TeamGym som senior, men første gang i TeamGym for junior.

Totalt 28. tropper deltok i kvinneklassen, helt fra Bardufoss i Nord til Kristiansand i Sør. Arendals Turnforening stilte med to juniorkvinnetropper som begge leverte en flott prestasjon i alle de tre disiplinene; frittstående, tumbling og trampett. 

Arendal 2 gjorde en stabil og fin konkurranse på alle disiplinene, der de sammenlagt kom på en flott 16. plass! Troppen er ung og for mange var dette deres første TeamGym NM noen sinne. Det blir spennene å følge gymnastene fremover på kommende konkurranser! 

Arendal 1 hadde en utfordrende rotasjon med trampett som første disiplinen, men med alle hopp til beina fikk laget en god start på konkurransen, og fikk det som senere skulle vise seg også å være dagens høyeste poengsum på trampett. Men det stopper ikke her, for også på frittstående mottar de høyeste score på hele 18,450 poeng med over poenget ned til nærmeste konkurrenter. Konkurransens siste disiplin er tumbling og her gjorde god trening, kloke beslutninger og riktig spenningsnivå at de her med dagens tredje høyeste  poengsum kunne stille seg helt øverst på pallen som Norgesmestre i TeamGym for juniorkvinner 2022!

Gratulerer til STAG  fra Stavern med sølv og IL Gneist fra Bergen med bronse og takk for en spennene konkurranse og godt arrangement av Oslo Turnforening.

Sist men ikke minst gratulerer så mye til alle gymnastene fra Arendal med de flotte resultatene! Det skal også gis en stor fortjent applaus til det flinke og ytterst dedikerte trenerteamet til juniorjentene!

Fotograf: Elisabeth Edsberg